Delta Lloyd verbetert totaalverliesregeling


Autoverzekeraar Delta Lloyd gaat zijn totaalverliesregeling aanpassen. Met de verbeterde totaalverliesregeling kunnen verzekerden van Delta Lloyd altijd een gelijkwaardige auto terugkopen. Van deze totaalverliesregeling kan gebruikgemaakt worden indien er een mini-casco of volledig casco (‘allrisk’) verzekering is afgesloten bij Delta Lloyd. Totaalverlies kan het gevolg zijn van een aanrijding, een diefstal of storm. Delta Lloyd gaat de aanschafwaarde van de auto uitkeren. Nu wordt vaak nog de dagwaarde uitgekeerd, waardoor er geen gelijkwaardige auto aangeschaft kan worden.

Aanpassing
Om te voorkomen dat er geen gelijkwaardige auto aangeschaft kan worden, heeft autoverzekeraar Delta Lloyd zijn totaalverliesregeling aangepast. Vanaf nu wordt niet meer de dagwaarde maar de aanschafwaarde gerekend voor tweedehands auto’s van één tof vijf jaar oud. Het bedrag dat betaald is werkt als basis voor de totaalverliesregeling. Hetzelfde bedrag wordt namelijk weer door de verzekeraar uitgekeerd.

Na drie jaar
Drie jaar na de aanschafwaarderegeling kan er nog steeds een gelijkwaardige auto gekocht worden na een ongeluk. Delta Lloyd keert dan de dagwaarde uit zoals deze is bepaald door de ANWB en de BOVAG, maar keert daarnaast nog eens 10% van de dagwaarde extra uit.

Geen wijzigingen
Voor de autoverzekerden verandert er niets in de maandelijkse premie. De totaalverliesregeling is automatisch van kracht op alle autoverzekeringen van Delta Lloyd. Er hoeven dus geen extra modules afgesloten worden.

Nieuwwaarderegeling aangepast
Ook de nieuwwaarde regeling wordt aangepast. Auto’s van boven de 12 maanden oud vallen niet meer onder de nieuwwaarderegeling, maar de aanschafwaarderegeling. Dit geldt echter alleen als de auto op het moment van aanschaf niet ouder was dan 60 maanden. Op deze manier kan de aanschafwaarderegeling ook toegepast worden op tweedehands auto’s.

Besparen
Met de nieuwe regeling valt veel geld te besparen. Vergelijk autoverzekeringen voor een overzicht van alle maandelijkse premies en dekkingen van de verschillende autoverzekeraars.

Door: Riccardo de Wit