'Bromauto’ populair onder jongeren


‘Bromauto’ populair onder jongeren
Op je zestiende al rijden. En dat ook nog eens belastingvrij. Het klinkt als een sprookje, maar het kan en mag al tientallen jaren. Het enige wat nodig is: een voertuig dat 45 kilometer per uur mag rijden. Of zoals de overheid het noemt: ‘een Motorvoertuig met Beperkte Snelheid’ (MMBS). Dat is bijvoorbeeld een omgebouwde auto.

Kost bijna niets

Het ombouwen van de auto kost bijna niets en bij bepaalde bedrijven is het zelfs helemaal gratis. Daardoor wordt het aantrekkelijk voor jongeren de auto te laten begrenzen. De ombouwregeling is ook populair omdat de jongere al vanaf 16 jaar achter het stuur mag kruipen.

Ouderen begrenzen hun auto ook massaal, om zo de wegenbelasting te omzeilen. Ook handig voor ouderen die nauwelijks rijden.

Geen echte auto
Iedereen vanaf zestien jaar mag in zo’n omgebouwde auto rijden. Daar heeft de bestuurder geen rijbewijs (B) nodig, een brommerrijbewijs is genoeg. Nog een voordeel; de eigenaar van de omgebouwde auto hoeft geen wegenbelasting en BPM te betalen. Keuren hoeft ook niet meer. Dat komt doordat de overheid een omgebouwde auto niet als een auto meer kan zien.

Het is ook geen echte auto meer, want de versnellingen worden onbruikbaar gemaakt en de achterbank gaat er ook uit. Daarna herkeurt de Rijksdienst voor Wegverkeer (RDW) de auto. Nadeel is wel dat deze auto geen kentekenplaat meer heeft. De bestuurder mag dus de openbare weg of snelweg niet meer op.

Niet voor lang meer
Nu komt er een eind aan de maas in de wet. Vanaf 1 januari 2015 moeten bestuurders van een ‘bromauto’ als deze een T-rijbewijs hebben. Dat is oorspronkelijk een trekkerrijbewijs, bedoeld voor jongeren van 16 en 17 die met een tractor in de landbouw werken. Eerder deze maand zei verkeersminister Schultz van Haegen al dat het rijbewijs ook gaat gelden voor MMBS-auto’s.

De BOVAG vindt het dichten van de maas in de wet niet goed genoeg. De organisatie wil dat omgebouwde auto’s ook gekeurd moeten worden, vooral omdat de begrenzing nu makkelijk te omzeilen is. De organisatie vindt ook dat de begrensde wagens gewoon wegenbelasting moeten afdragen, om de omgebouwde wagen zo onaantrekkelijker voor jongeren te maken.


 

Door: Riccardo de Wit