BPM verandert in 2013


De BPM en de bijtellingsregels omtrent het kopen van een nieuwe auto veranderen per 1 januari 2013 opnieuw. De BPM wordt volledig afhankelijk van de hoeveelheid uitgestoten CO2. Bovendien worden grenzen van 14 en 20 procent bijtelling verder aangescherpt. Alle autoprijslijsten zullen daardoor worden herzien. Veel automobilisten moeten zich opnieuw laten informeren over de BPM, omdat dit fors kan schelen in de portemonnee.

CO2-afhankelijk
Op dit moment wordt de BPM nog vastgesteld op basis van een percentage van de nettoprijs, met daarbij een CO2-toeslag voor elke gram uitgestoten CO2. Deze regeling wordt in zijn volledigheid vervangen. Vanaf 1 januari wordt de BPM alleen nog berekend op basis van de CO2-uitstoot. Daarbij komt de ondergrens die nu nog gehanteerd wordt te vervallen.

In de praktijk betekent dat dat relatief schone auto’s goedkoper zijn om aan te schaffen. Auto’s die relatief veel CO2 uitstoten, worden fors duurder. De BPM-wijzigingen worden niet één op één doorberekend aan de importeur, waardoor er niet direct sprake is van een groot verschil.

Dieselauto’s
De BPM verandert niet alleen voor benzineauto’s, maar ook voor dieselauto’s gaat er wat veranderen. Zo vallen aardgas- en LPG-auto’s voortaan aangeslagen als benzineauto. Voor dieselauto’s komt naast de BPM per gram CO2 nog een extra toeslag.

Dieselauto’s die echter stroken met de Euro6 norm, worden voor de BPM niet duurder. Eigenaren krijgen in dat geval een korting van 500 euro. Vorig jaar bedroeg dezelfde korting nog 1000 euro. Auto’s met een zeer lage CO2-uitstoot blijven vrijgesteld van de BPM.

Vanaf 75 gram CO2-uitstoot per gereden kilometer moeten automobilisten BPM betalen.

Lage bijtelling
Ook de grenzen voor de lage bijtelling zullen verder worden aangescherpt. Met de bijtellingsregeling kunnen nieuwe autobezitters een bijtelling van 14 of 20 procent bedingen. Auto’s die minder dan 50 gram CO2 per kilometer uitstoten, blijven vrijgesteld. Een benzineauto mag voor 14 procent bijtelling nog maar 95 gram CO2 uitstoten. Vorig jaar was dat nog 102 gram.

Ook voor diesels gaat de grens fors omlaag: van 91 naar 88 gram CO2 per kilometer. Verder volgen er verlagingen voor de 20 procent bijtelling.

Door: Dennis de Wit