Autoverzekering is te goedkoop


Veel autoverzekeraars verkopen autoverzekeringen onder de kostprijs. Door de hevige concurrentie onder de verzekeringsmaatschappijen gaat de premie van de autoverzekering steeds verder omlaag. Maar doordat het verkeer in Nederland steeds vaker met noodweer te maken krijgt, loopt het aantal schades ook flink omhoog. De kosten voor de autoverzekeraars stijgen dus, terwijl de inkomsten steeds verder omlaag gaan.

De Nederlandse Bank is nu in actie gekomen, om te voorkomen dat er in de toekomst veel verzekeraars failliet gaan doordat ze een te goedkope autoverzekering verkopen. In het geval dat de kosten nog verder oplopen hebben deze verzekeraars niet genoeg reserves opgebouwd om de schades aan de consument uit te betalen.

Op het moment dat een verzekeraar failliet gaat en u heeft een autoverzekering bij deze maatschappij afgesloten, bent u de reeds betaalde premie kwijt en zult u een nieuwe autoverzekering bij een andere verzekeraar moeten afsluiten. De kosten kunnen dus voor u persoonlijk ook hoog oplopen. Sluit daarom nooit zomaar een autoverzekering af bij de goedkoopste verzekeraar zonder de autoverzekeringen te vergelijken. Kijk goed naar de prijs kwaliteit verhouding en de financiŽle situatie van de autoverzekeraar.

Onlangs is de autoverzekeraar Ineas failliet gegaan. Het bedrijf kreeg een tegenvaller te verwerken en kon de vele schades niet meer betalen. Doordat Ineas een te goedkope autoverzekering verkocht kreeg het bedrijf niet genoeg geld en ging de verzekeraar dus failliet.

De Nederlandse Bank roept op om de premies voor de autoverzekering omhoog bij te stellen, voor de verzekeringen die op dit moment een te lage premie vragen en niet genoeg reserves hebben om dit op te kunnen vangen.

Door: Roeland Werring