Autoverzekering ANWB populairst


Consumenten surfen massaal naar de website van de ANWB om een autoverzekering af te sluiten. Dat blijkt uit onafhankelijk onderzoek van het onderzoeksbureau WUA! Web Performance. Het bureau deed uitgebreid onderzoek naar het online afsluiten van autoverzekeringen.

‘Een goed gevoel’
In het onderzoek gaven consumenten aan ‘een goed gevoel’ te krijgen bij de website van de ANWB. Het feit dat de toeristenbond leden extra korting geeft, maakt het online afsluiten bij de autoverzekeraar ook aantrekkelijker. Volgens de ondervraagden in het onderzoek is de website van de ANWB gemakkelijk gevonden.

Het heeft dan ook de voorkeur om daadwerkelijk een autoverzekering af te sluiten op de website. Daar heeft de autoverzekeraar dan ook hard aan gewerkt, zeggen Raimond Smith en Lars Boom van de ANWB: “We hebben het afgelopen jaar flink veel verbeterd aan de vindbaarheid en de informatie op de site. Het is mooi om te zien dat het onderzoek van WUA uitwijst dat dit gewaardeerd wordt door onze bezoekers.”

Score
WUA vergelijkt websites via een Web Performance Score (WPS). Hoe hoger de score, hoe overheersender de website is in de online markt. De ANWB scoorde een WPS van 68.


59 procent
Ruim 59 procent van de deelnemers aan het onderzoek kwamen bij hun zoektocht naar een autoverzekering uit bij de ANWB. Het onderzoek van WUA! heeft daarom als conclusie dat de meeste verzekerden de website van de ANWB bezoeken om een autoverzekering af te sluiten.

Daarmee laat de autoverzekeraar en toeristenbond een grote vergelijkingssite achter zich. Ook, OHRA, Univé Verzekeringen en Allsecur hebben het nakijken. Een grote vergelijkingssite staat op plaats 22. De derde plaats is voor OHRA. Univé en Allsecur eindigden op plek 4 en 5. Nationale Nederlanden sluit de top tien af, met een score van 49. Slechts 2 procent van de ondervraagden gaf aan een voorkeur voor Nationale Nederlanden te hebben.
Door: Riccardo de Wit