Autoverzekeraars verhogen premies autoverzekering


Het is nu toch wel een trend aan het worden. Verzekeraars die noodgedwongen de premies van verscheidene verzekeringen moeten verhogen om aan de strenge eisen van de overheid en de Nederlandse Bank te voldoen.

Prijs autoverzekering stijgt Zo is dit ook het geval voor de autoverzekering. Verschillende verzekeraars hebben aangekondigd om de premie van de autoverzekering te verhogen om te voldoen aan de strenge eisen. Sommige verzekeraars hebben de premie zelfs al verhoogd. Ze wachten hier natuurlijk zo lang mogelijk mee, maar op een gegeven moment ontkomt er niemand aan.

De toezichthouder op de autoverzekeringen eist dat elke verzekeraar een bepaalde buffer opbouwt om te kunnen voldoen aan een groot aantal schadeclaims, een bepaald percentage van de verzekerden. Deze buffer is aanzienlijk verhoogt. Waarom is deze buffer verhoogt? Om elk risico te vermijden dat er nog een autoverzekeraar failliet gaat. Vorig jaar waren er immers een aantal failliet gegaan, waaronder Ineas.

Deze buffer is opeens zo erg verhoogd, dat de meeste verzekeraars hier niet genoeg geld voor hebben om dit op te brengen. Met als enige uitweg om de premies van de autoverzekering te verhogen zodat de verzekeraar dit bedrag alsnog bij elkaar krijgt.

De afgelopen 6 jaren was de premie van de autoverzekering juist aan het dalen. Deze daling kwam door de toenemende concurrentie en de toenemende transparantie vanwege de opkomst van het autoverzekering vergelijken. Hierdoor voerden verschillende autoverzekeraars een ware prijzenoorlog uit om zo veel mogelijk klanten binnen te halen.

Maar nu zit er dus echt een stijging aan te komen. Een goed moment voor u om uw autoverzekering te vergelijken met andere autoverzekeringen en wellicht kunt u veel geld besparen op uw autoverzekering.

Door: Roeland Werring