Autoverzekeraars verhogen premies


Verzekerden van autoverzekeraar Turien & Co zullen de komende tijd gaan merken dat zij fors meer moeten betalen voor hun autoverzekering. Per 1 maart 2012 zullen de premies fors stijgen. Per 1 april zullen ook de premies van reeds bestaande klanten van Turien & Co omhoog gaan. Daarnaast vervalt het recht op een no-claimbeschermer, die ook zal verdwijnen. Wie deze beschermer al heeft, blijft deze houden.

Veranderingen
Per 1 maart 2012 zal de premie van Turien & Co voor nog niet bestaande klanten gaan stijgen. Dit houdt in dat nieuwe klanten meer moeten gaan betalen. Reeds bestaande klanten betalen een maand later, op 1 april een hogere premie. Wie een no-claimbeschermer heeft bij deze autoverzekeraar, mag deze houden. Echter gaat wel de premie van de reeds bestaande no-claimbeschermer omhoog, waardoor het niet aantrekkelijk wordt deze te houden.

Premieverhoging
Wanneer de premie door de autoverzekeraar verhoogd wordt, heeft de klant het recht over te stappen naar een andere autoverzekeraar, en deze verzekering te beŽindigen. Binnen 30 dagen nadat de klant op de hoogte gesteld is van de veranderende premies moet de klant overstappen van de reeds lopende verzekering naar de nieuwe autoverzekering.

Niet alleen Turien & Co heeft de premies voor de autoverzekeringen verhoogd. Ook andere autoverzekeraars hebben de premies verhoogd, maar toch zijn er nog voldoende voordeligere autoverzekeraars te vinden.

Vergelijken
Om inzicht te krijgen van te voordeligere autoverzekeraars, is het slim om uw autoverzekering te vergelijken. Hoewel veel autoverzekeraars hun premies fors verhoogd hebben, zijn er ook nog een paar autoverzekeraars die voordelig blijven. Daarnaast kan er inzicht geboden worden in de voorwaarden van de diverse verzekeringsmaatschappijen.

Door: Riccardo de Wit