Autoschadeherstellers frauderen er op los


Autoschadeherstellers maken zich massaal schuldig aan het plegen van fraude. Dat is de uitkomst van een steekproef acht die grote autoverzekeraars uitvoerden. Fraude bij herstel van autoschade is een groot en structureel probleem. Dat stelt het Verbond van Verzekeraars.

‘Volstrekt onacceptabel’

Het Verbond noemt de uitkomsten van de steekproef van de verzekeraars ‘volstrekt onacceptabel’. Het Verbond van verzekeraars roept daarom de autoschade-herstelbranche op maatregelen te nemen.

Acht autoverzekeraars gaven senior schade-experts en fraudedeskundigen de opdracht 500 gerepareerde voertuigen te controleren. De conclusie van het onderzoek is schrikbarend: de werkelijke herstelkosten zijn soms tot wel 20 procent lager uitgevallen dan de berekening op basis waarvan is vergoed. Sommige herstellers vroegen tot wel vijftig procent meer dan de werkelijke herstelkosten.

Niet gebruikt, wel in rekening
Zelfs onderdelen die in de auto niet terug te vinden zijn, werden wel gewoon in rekening gebracht. En werkzaamheden die het herstelbedrijf niet, of maar beperkt uitvoerde, komen ook gewoon op de rekening. Zo staat er op sommige rekeningen dat het plaatwerk compleet is vervangen. In werkelijkheid was het plaatwerk alleen maar uitgedeukt.

Een andere melkkoe is het overspuiten van de auto. Dat is vaak nodig bij wat kleinere schade. Krasjes zijn zo weggewerkt. Dat blijkt regelmatig niet of nauwelijks te zijn gebeurd.

Waardevermindering
Door slecht herstelwerk kan de auto minder waard worden en dan is de consument uiteindelijk de dupe. Daarnaast kan een slecht herstel auto een gevaar voor de verkeersveiligheid zijn. Indirect zorgt fraude dus voor hogere verzekeringspremies. Daarom vinden de verzekeraars de gesignaleerde misstanden niet alleen financieel, maar ook maatschappelijk onacceptabel.

Verzekeraars doen nu een beroep op de schadeherstelbranche om de problemen oplossen. De branche meot daarvoor erkennen dat er sprake is van een groot, structureel probleem. Daarna moet de branche maatregelen nemen om de fraude aan te pakken. De eerste gesprekken tussen het Verbond van Verzekeraars  en de branche zijn er inmiddels geweest. Het Verbond noemt de gespreken ‘bemoedigend.’

Hardere aanpak
Verzekeraars gaan frauderende schadeherstellers nog harder aanpakken. Er wordt bijvoorbeeld strenger gecontroleerd op uitgevoerde reparaties en waarschijnlijk krijgt de autobezitter in de toekomst een kopie van de oorspronkelijke berekening. Dan kunnen fraudevermoedende automobilisten zelf aan de bel trekken.
Door: Riccardo de Wit