Autorijden kost meer dan gedacht


Het autorijden is duurder dan consumenten denken. Een klein autootje kost al 33 eurocent per kilometer. Dat blijkt uit cijfers van Budgetinstituut Nibud. De keuze voor een nieuwe of tweedehands auto begint vaak al bij de aanschafprijs.

Rib uit het lijf

Het rijden in een auto is een rib uit het lijf. Zeker voor liefhebbers van nieuwe auto’s. Voor een populaire middenklasser betaalt de consument al gauw 20.00. Dan heeft de eigenaar van de auto alleen nog maar het instapmodel. Daarom bieden autodealers massaal financiële regelingen aan, waarbij het eerste deel direct betaald moet worden. De andere helft betaalt de klant dan in maandelijkse termijnen.

Een kleine middenklasser kost volgens het Nibud al op een goede vijfhonderd euro per maand. Daar zitten dan de kosten voor afschrijving, brandstof, verzekering en motorrijtuigenbelasting al bij in. Maar veel mensen hebben ook een parkeervergunning of lenen om de auto af te betalen. Dat kost nog meer. Het lenen voor een auto maakt het rijden niet alleen duurder, maar zorgt ook voor minder bestedingsruimte.

Afschrijving
Vooral de afschrijving van een auto kost een hoop geld. Het is de grootste kostenpost. Na een jaar is de eigenaar van de auto al een kwart van de waarde kwijt aan de afschrijving. Dat kan bij een auto van bijvoorbeeld 20.000 flink aantikken, want de consument is dan dus al 5.000 euro kwijt. Binnen drie jaar is de auto nog maar de helft waard.

Wie een tweedehands auto koopt, pakt juist winst. Een tweedehands auto heeft vaak in mindere mate, of zelfs niet, met afschrijving te maken.

Merk en model
Uit onderzoek blijkt dat het wel degelijk uitmaakt welk merk en model de verzekerde rijdt. Wie een kleinere auto heeft, heeft een hogere restwaarde. Een SUV of grote limo is wel goed voor het aanzien, maar bij de verkoop ervan blijkt de auto vaak veel minder waard dan gedacht. Dat blijkt uit cijfers van de ANWB, die een Koerslijst publiceert.

Tien jaar oud
Een auto van tien jaar of ouder is een optie voor grote gezinnen. Duurdere en grotere modellen gaan in de regel langer mee, waardoor een oudere auto vaak nog prima voldoet, maar de consument niet de hoofdprijs betaalt.

Wel is het goed om te kijken naar de reparatiegeschiedenis van de auto. Houd er ook rekening mee dat de keuze voor een grote auto vaak hogere reparatiekosten met zich meebrengt. De onderdelen zijn simpelweg duurder.
Door: Riccardo de Wit