App4drivers wint Nationale Verkeersveiligheidsprijs


Wij berichten wel vaker over apps, en zeker als ze over autoverzekeringen gaan. De app Appdrivers is de winnaar van de Verkeersveiligheidsprijs. Naast dat de gebruiker tips krijgt om zijn of haar rijgedrag te verbeteren, kunnen deelnemers ook kortingen krijgen op hun autoverzekering. De prijs werd uitgereikt tijdens het Nationaal Verkeersveiligheidscongres en werd uitgereikt door minister van Infrastructuur en Milieu Melanie Schultz van Haegen. De prijs is bedoeld om innovatie op de verkeersveiligheid te bevorderen.

Korting
Naast het leerzame gehalte van de app kunnen gebruikers van de app ook nog korting krijgen op hun autoverzekering. De korting komt tot stand aan de hand van een score. De app meet voortdurend de rijveiligheid van de autobestuurder. Een hoge score betekent dat de bestuurder veilig rijdt, een lage score betekent dat de bestuurder niet veilig rijdt. Voorbeelden van ‘strafpunten’ zijn bijvoorbeeld het mobiel bellen. Het maakt daarbij niet uit of de gebruiker belt met een handsfree kit of handheld. Hoe hoger de score, hoe hoger de korting bij de autoverzekering. De app is een initiatief van autoverzekeraar PolisVoorMij.

Jury
De deskundige jury bestond uit Hannie van Leeuwen, voormalig voorzitter van het Overlegorgaan Verkeersveiligheid, Peter Elsenaar, Voorzitter van de VVS, en Bert van de Wee, hoogleraar Transportbeleid en Logistieke Organisatie aan de TU Delft. In totaal werden 27 aanmeldingen beoordeeld. De beoordelingscriteria waren dat de apps een belangrijk, aantoonbaar positief effect hebben op de verkeersveiligheid.

De prijs is een initiatief van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid SWOV, Veilig Verkeer Nederland en de ANWB.

Autoverzekering afsluiten
Klanten van PolisVoorMij krijgen korting bij goed rijgedrag. Daarbij moet men wel de app gebruiken. Of PolisVoorMij ook de goedkoopste autoverzekeraar is, is een kwestie van uw autoverzekering vergelijken.

Door: Riccardo de Wit