Allsecur begint nieuwe reclamecampagne


Autoverzekeraar Allsecur is begonnen met een nieuwe televisiecampagne. De oude vertrouwde kussens die voor kwamen in de televisiereclames zijn na vier jaar dienst vervangen met een nieuw personage genaamd Henk. Na vier jaar werd het tijd voor wat anders, zo vindt de Marketing Manager van Allsecur, Johan van Neste. Voor de nieuwe reclame werd een samenwerking aangegaan met reclamebureau Alfred in Amsterdam. De nieuwe personage Henk komt in de nieuwe reclames voor diverse problemen met zijn auto te staan. Deze situaties noemt de autoverzekeraar ‘Henk-situaties’.

Nieuwe herkenbaarheid
Met de nieuwe reclames werkt de autoverzekeraar aan een ander imago. Na vier jaar deden de herkenbare kussens geen dienst meer, zo schrijft de verzekeraar in een persbericht. Daarom werd er een samenwerkingsverband met reclamebureau Alfred in Amsterdam aangegaan. De marketing manager van Allsecur, Johan van Neste, onderstreept de noodzaak van nieuwe reclames: “Na 4 jaar was het tijd voor een nieuwe richting. Iedere dag stellen we onze klant centraal.”

Het nieuwe typetje van Allsecur moet de klantvriendelijkheid van de verzekeraar representeren. Allsecur zegt zelf altijd de klant voorop te stellen. In de reclames gaat het om het personage Henk. “Iedere dag stellen we onze klant centraal. Alfred heeft dit uitstekend verbeeld door ook in de nieuwe campagne onze klant Henk centraal te stellen. We zijn een autoverzekeraar die er is voor haar klanten als dat nodig is”.

Situaties
In de reclames komt Henk steeds opnieuw in aanraking met de autoverzekering. Zo komt in de reclames naar voren dat de schade aan de auto lang niet altijd de schuld van de bestuurder hoeft te zijn, en dat een autoverzekering bittere noodzaak is. De nieuwe pay-off van Allsecur luidt: “Dé autoverzekeraar”, en wordt uitgedragen in de nieuwe reclamecampagne.

Award-winners
De nieuwe campagne is in handen geweest van het reclamebureau Alfred, dat dit jaar benoemd werd tot Bureau van het Jaar. De televisiecommercial werd geproduceerd door productiebedrijf Bonkers en de regie was in handen van Vincent Lobelle. Voor velen zal de voice-over van de nieuwe campagne een bekend geluid zijn: deze werd verzorgd door komediant Ruben van der Meer.

Afsluiten
De nieuwe reclame moet meer (nieuwe) klanten er toe bewegen om een autoverzekering af te sluiten bij Allsecur. Vergelijk autoverzekeringen om te vergelijken of Allsecur inderdaad de beste keus is. Op deze manier kan er fors bespaard worden op de maandelijkse premies.

Door: Riccardo de Wit