Steeds meer mensen vergelijken verzekeringen online


In 2010 is er wederom een stijging waargenomen in het aantal mensen die online verzekeringen vergelijken. Ook is het aantal verzekeringen dat online is afgesloten gestegen. De grootste stijger is de zorgverzekering, gevolgd door de autoverzekering en de reisverzekering. Dit is uit onderzoek gebleken naar de zoekopdrachten die de afgelopen jaren in de zoekmachine Google zijn ingevoerd.

De reden voor de stijging komt doordat er aan de premies van de verzekeringen de afgelopen tijd veel is veranderd. Zo is bijvoorbeeld de premie voor de zorgverzekering flink gestegen. Daarentegen is de premie voor de autoverzekering juist omlaag gegaan. En bij de Reisverzekeringen zijn in de zomer grote kortingen tot wel 50 procent weggegeven.

De consument is hier van op de hoogte en is daarom volop aan het vergelijken om zo een goedkopere verzekering af te sluiten. Ook is gebleken dat een goedkopere verzekering vaak dezelfde of een nog betere dekking geeft dan een duurdere verzekering. Uw zorgverzekering oversluiten kan nog tot 1 januari. Uw autoverzekering kunt u het gehele jaar door oversluiten. Wel geld er vaak een opzegtermijn van een maand. U kunt bij uw nieuwe verzekering aangeven wanneer deze verzekering in dient te gaan.

Door: Roeland Werring