Nu ook vergelijkingssite voor spaarbanken


Vorige week is door de initiatiefnemers van EerlijkeBankwijzer de site verhuisjegeld.nl geopend. Op deze website worden rapportcijfers gegeven aan 15 Nederlandse banken. De rapportcijfers worden gegeven voor twee onderdelen namelijk ‘waarden en normen’ en voor ‘spaarrente-beleid’. Opvallend is dat er niet erg hoog gescoord woord door de Nederlandse banken.

Het rapportcijfer ‘waarden en normen’ wordt berekend uit uit 22 criteria die de EerlijkeBankwijzer onderzoekt. Deze criteria zijn onder andere: klimaatverandering, gezondheid, natuur, wapens, mensen- en arbeidsrechten, belasting & corruptie, dierenwelzijn, transparantie & verantwoording en bonussen. Verder worden er 8 sectoren waarin geïnvesteerd word onderzocht en zijn er vier praktijkonderzoeken naar: kledingindustrie, wapens, mensenrechten en energie.

Het rapportcijfer ‘spaarrente-beleid’ geeft aan hoe u als spaarder beloond wordt en hoe de bank u als spaarder behandelt. Dit wordt gebaseert op de volgende drie criteria: de hoogte van de spaarrekening zonder voorwaarden, de hoogte van de 1 jaar deposito’s en een criterium dat marktconforme rentes heet, waarin tot uiting komt of de bank redelijke rentes biedt op zijn spaarrekeningen.

Op de site verhuisjegeld.nl krijgt u een redelijk beeld hoe hoog de verschillende Nederlandse banken scoren. Dit kan u helpen een keuze te maken bij welke bank u het beste een spaarrekening kunt openen.

Op onze site kunt u de verschillende spaarrentes vergelijken. U kunt zo zien welke bank u de hoogste spaarrente biedt. Zo kunt u gemakkelijk uw keuze maken.

Door: Roeland Werring