Kleine zorgverzekeraar steeds populairder


Het afgelopen jaar veranderden aanzienlijk meer mensen van zorgverzekeraar dan de voorgaande jaren. Wat voornamelijk opviel was dat er veel mensen waren die kozen voor een kleine, persoonlijke verzekeringsmaatschappij. Deze verzekeringsmaatschappijen richten zich vaak op een specifieke doelgroep.

Voor grotere verzekeraars is het vaak moeilijker om hun klanten aan te spreken want ze richten zich tot bijna alle doelgroepen. Kleine verzekeraars richten zich daarentegen met een duidelijke tot een specifieke doelgroep en spreken hun klanten daardoor aan. Verzekeraars met een Christelijke visie winnen steeds meer terrein. Dit geldt ook voor verzekeringsmaatschappijen met een eigen gezicht.

Het grote aantal overstappers is ook te wijten aan de enorme premiestijging. Door de premiestijging gaan mensen sneller op zoek naar de goedkoopste verzekeraar en stappen ze eerder over.

Voor klanten is het vaak lastig om te ontdekken waarin grote aanbieders van elkaar verschillen. Wanneer mensen verzekeraars gaan vergelijken blijkt al snel dat grote verzekeraars vaak duurder zijn dan de kleinere. Dan is de keuze snel gemaakt.

Vergelijk nu zorgverzekeringen op onze site.

Door: Roeland Werring