Benzine in Nederland het duurst


Nergens in de Europese Unie is het benzine zo duur als in Nederland. Gemiddeld kost één liter Euro 95 in Nederland 1 euro 76. Daarmee zijn wij het allerduurste land in de Europese Unie. Het goedkoopst kan getankt worden in Bulgarije: daar kost één liter Euro 95 maar 1 euro 26.  Iets dichter bij huis en redelijk goedkoop is Luxemburg. De benzineprijs ligt daar op 1 euro 33 per liter. Dat blijkt uit cijfers van reisorganisatie Reisen & Freitzeit TCS uit Zwitserland.

Benzine
Nederland voert de lijst aan als duurste benzineland binnen de Europese Unie.  Het goedkoopst kan benzine getankt worden in Bulgarije en Luxemburg. Op de Canarische Eilanden kost één liter benzine slechts 1 euro 03 per liter. Ook in Slovenië kan relatief goedkoop benzine getankt worden. Een goede tweede als duurste benzineland is Italië, met een bedrag van 1 euro 74 per liter.

De benzineprijs ligt in Nederland zo hoog vanwege de accijnzen en de BTW-prijs die binnenkort van 19 naar 21 procent wordt verhoogd.

Diesel
Op het gebied van de prijs van dieselbrandstof scoort Nederland een stuk minder slecht. We tikken gemiddeld 1 euro 42 per liter diesel af, en behoren daarmee tot de middenklasse. De Italianen zijn het duurst uit bij het tanken van diesel met een bedrag van 1 euro 62 per liter. Ook voor de goedkoopste liters diesel kunnen autobezitters het beste tanken in Luxemburg. Dat land is met 1 euro 20 per liter diesel bij afstand het goedkoopste tankland binnen Europa. Kroatië is een goede tweede met 1,28 euro per liter. De derde plaats is voor Spanje: daar kost één liter diesel 1,31 euro per liter.

Autoverzekering
In Nederland is daarnaast de WA-autoverzekering verplicht. Autoverzekeringen vergelijken is een goede methode voor het verkrijgen van een overzicht van de goedkoopste autoverzekeraars in Nederland.

Door: Riccardo de Wit