Rieten dak drukt prijs inboedelverzekering

De maandelijks te betalen premie van de inboedelverzekering wordt fors omhoog gestuwd bij bezitters van een rieten dak op hun huis. Hoewel het rieten dak zo zijn charmes heeft en bijdraagt aan de karakteristieken van een huis, zorgt het ook voor een onnodig hoge premie. Er zijn zelfs inboedelverzekeringen die de inboedel niet willen verzekeren in het geval van een rieten dak. Dit komt doordat de kans op een hoger schadebedrag groter is door het hogere risico op brand.

Brandgevaar
Bij rieten daken blijken huizen vaker helemaal uit te branden dan bij andere gebouwen. Daardoor neemt de schadelast bij inboedelverzekeraars toe. Sommige verzekeraars hebben een risico-aversie tegen rieten daken, en besluiten zich niet aan te bieden als verzekeraar in dit geval. Bij andere verzekeraars gaat de maandelijkse premie bij een rieten dak fors omhoog.

Forse premies
Huizenbezitters met een rieten dak betalen gemiddeld meer premie dan huizenbezitters met dakpannen op het huis. Een alleenstaande huiseigenaar wonend in een tussenwoning zonder beveilig, maar met dakpannen op het huis, betaalt ongeveer 7 euro. Deze premie loopt onmiddellijk op als diezelfde huiseigenaar besluit een rieten dak op zijn huis te plaatsen. De premie bedraagt dan niet meer 7 euro, maar 13 euro.

Bovendien wordt het aanbod van inboedelverzekeraars ook nog kleiner bij het aangeven van een rieten dak. Wanneer de beveiliging wel op orde is, zowel elektronisch als bouwkundig, zakt de prijs van de maandelijkse premie op de inboedelverzekering met ongeveer 1 euro.

Vergelijken
Vergelijk inboedelverzekeringen alvorens er één af te sluiten. In het overzicht verschijnt niet alleen maar de maandelijkse premie, maar ook het eventuele eigen risico, de dekking en het klantcijfer. De inboedelverzekeraar met het hoogste klantcijfer en dekking staat bovenaan in de lijst.