Inboedelverzekering bij Univé

Univé is een verzekeraar die verschillende verzekeringsproducten aanbiedt, waaronder de inboedelverzekering. Bij het afsluiten van de inboedelverzekering bij Univé kan er gekozen worden tussen twee verzekeringen: super en superieur. Bij de supervariant kiest de verzekerde voor een standaarddekking, terwijl bij de superieurvariant maximale dekking geboden wordt. Het verschil is voornamelijk merkbaar in de hoogte van de maandelijks te betalen premie. Toch is het van groot belang om een inboedelverzekering af te sluiten; het beschermt de verzekerde tegen schade door bijvoorbeeld brand, storm, wateroverlast of diefstal.

Univé super
De superverzekering van Univé biedt alleen een standaarddekking tegen een lage maandelijkse premie. Met de standaarddekking wordt bij inboedelverzekeringen schade bedoeld die ontstaan is door bijvoorbeeld brand, storm, wateroverlast en inbraak. Concreter zijn voorbeelden als schade ontstaan door rook, hagel, bliksem en forse wateroverlast. Dit leidt vaak tot schade aan de inboedel. Tegen dit soort schade kunnen consumenten zich verzekeren doormiddel van een inboedelverzekering met een standaarddekking.

Univé superieur
Bij de superieurvariant worden klanten maximaal beschermd tegen schade aan hun inboedel. Alle schade aan de inboedel wordt aan de hand van de superieurdekking van Univé gedekt. De schade wordt echter niet vergoed als er sprake is van schade door onvoorzichtigheid of onvoldoende onderhoud.

Zowel de Univé superverzekering als de superieurverzekering zijn beiden niet gebaseerd op een verzekerd bedrag. Het voordeel hiervan is dat de verzekerde niet onderverzekerd kan zijn.

Premie Voordeel Plan
Aan de hand van het Premie Voordeel Plan kunnen nieuwe klanten van deze verzekeraar rekenen op een korting die kan oplopen tot wel 15% op de inboedelverzekeringen van Univé. In het kader van ‘de klant is koning’ biedt Univé ook een gratis opzegservice.

Overstappen zonder rompslomp
Aan de hand van de gratis opzegservice kunnen klanten die elders al een inboedelverzekering hebben, dezen gratis door Univé laten opzeggen. Dit voorkomt dat de verzekerde in een moeilijke opzegperiode terecht komt. Tegen een aantrekkelijke premie met een hoge korting en een complete dekking probeert Univé het leven van klanten te vergemakkelijken.

Speciaal voor studenten
Speciaal voor studenten biedt Univé onder het jongerenlabel ZEKUR ook inboedelverzekeringen aan. Deze inboedelverzekeringen zijn volledig afgestemd op de wensen van de student. Daarbij wordt rekening gehouden met de dekking en de prijs.

Vergelijken
Wel is het aangeraden inboedelverzekeringen vergelijken. Zo krijgen consumenten het beste inzicht van de verschillende dekkingen en maandelijkse premies.