Zonne energie

Een duurzame manier tot het opwekken van energie is zonne-energie. Op de lange termijn kan het gebruik van zonne-energie ook nog eens besparend werken. Men is immers niet meer afhankelijk van een energiemaatschappij, maar werkt zijn stroom zelf op. Echter is zonne-energie niet voor iedereen aantrekkelijk. De prijs van zonnepanelen is erg hoog: het kost gemiddeld 12 jaar om het hoge bedrag van de aanschaf van zonnepanelen terug te verdienen. Maar er is nog hoop: het aanschaffen van andere zonne-apparatuur is een stuk goedkoper!

Boilers en collectoren
In Nederland schijnt de zon voldoende om zonneboilers en zonnecollectoren te laten werken. Dat zonne-energie ophoudt op een regenachtige dag, kan daarmee naar het rijk der fabelen verwezen worden. Zonne-energie is naast een besparing op de energiekosten ook nog eens milieuvriendelijk: er worden in tegenstelling tot het opwekken van stroom - nauwelijks schadelijke stoffen zoals CO2 uitgestoten.

Warm water
In tegenstelling tot normale energie wordt kraanwater milieuvriendelijk geleverd. Het koude water wordt namelijk verwarmd aan de hand van een zonneboiler en zwarte zonnecollectoren. Beide liggen gewoon op het dak; je merkt er dus amper iets van. Bij een gebrek aan zonneschijn ben je verzekerd van warm water dankzij een ingenieus systeem getiteld de na verwarmer. Met een zonneboilercombi verwarm je niet alleen het kraanwater, maar meteen je hele huis. Op deze manier kan die dure oude verwarming de deur uit!

Niet in elk huis
Nog niet elk huis is geschikt voor zonne-energie. Mocht je huis hier nog niet geschikt voor zijn, dan kun je alsnog kiezen voor normale stroom. Stroom is niet per se erg duur als je de prijzen van energie gaat vergelijken. Er zijn grote verschillen te merken, waardoor je een duidelijk verschil ziet in het jaarbedrag.