Digitaal energiebeheer

In tijden van een toenemend gebruik van smartphones, maar ook een tijd van hogere energierekeningen en een veranderend klimaat kon het eigenlijk niet uitblijven: digitaal je energie beheren. Er bestaat sinds kort een digitale thermostaat waarmee je vanaf kantoor de temperatuur thuis kan regelen. Dat is handig als je s morgens vroeg in alle haast eens vergeten bent de thermostaat lager te zetten, of om juist voor een verwarmde binnenkomst na een dag werken te zorgen.

De e-thermostaat
Zo komt aanbieder Essent bijvoorbeeld met de E-thermostaat. De bedoeling van deze thermostaat is om de klanten zo inzicht te kunnen bieden in hun eigen energieverbruik, en daarmee dus ook de hoogte van hun energierekening. De E-thermosstaat komt uit het concept Mijn E van Essent. Zon thermostaat kost normaal gesproken al ruim 250 euro in de winkel, maar klanten van deze aanbieder kunnen hem al vanaf 119 euro aanschaffen.

Na installatie kun je meteen met de E-thermostaat aan de slag. Via de App Store van Apple kan de Manager via de iPhone en iPad binnengehaald worden. Hierna kun je meteen beginnen met het managen van het verbruik en de temperatuur in je huis. Verder beschikt de thermostaat over een bewegingssensor die de temperatuur zachter zet als er niemand in huis is.

De verbruiksmanager
Bij het gebruik van je e-thermostaat kun je ook nog een andere app gebruiken: de verbruiksmanager. Hiermee kan je onmiddellijk digitaal, waar dan ook ter wereld je meterstand opvragen. Zo heb je dus altijd in n vingerklik je tussenstand, en voorkom je dus een onaangenaam hoge energierekening.

Vergelijken kan ook
Heb je geen iPhone of iPad? Geen probleem. Op Vergelijken.net kunt u energie vergelijken om zo inzicht te krijgen in de laagste energieprijzen. Ook op deze manier kun je enorm besparen op je energierekening.