Voordelig autorijden

Er zijn verschillende manieren om zo voordelig mogelijk auto te rijden. U kunt bijvoorbeeld een energie zuinige auto aanschaffen, of een auto die milieuvriendelijker is. Het aanschaffen van een zuinigere of minder milieuvervuilende auto zorgt er tevens voor dat uw autoverzekering goedkoper is en dat u veel geld kunt besparen.

Voordelig autorijdenHieronder zijn de manieren waarop u geld kunt besparen, of zelfs helemaal belastingvrij kunt rijden, voor u op een rijtje gezet. Vanaf 1 januari 2010 is het rijden in een milieuvriendelijke en zuinige auto een stuk voordeliger geworden. U rijdt dan voor een deel belastingvrij en u heeft minder kosten omdat deze auto’s goedkoper zijn in gebruik.

  • U betaalt dan namelijk minder of geen BPM. Dit is de belasting die u als inwoner van Nederland moet betalen als u met een motor of personenauto gebruikt maakt van het Nederlandse wegennet.
  • U betaalt geen slurptax. Dit zijn de extra kosten die u moet betalen indien uw auto extreem millieuvervuilend is. Dit is de tegenhanger van de subsidies die u krijgt als u extra milieuvriendelijk rijdt.
  • U hoeft minder of geen wegenbelasting meer te betalen.

Sinds 1 januari 2010 vervalt de MRB motorrijtuigbelasting, voor benzineauto’s die per kilometer niet meer dan 110 gram CO˛uitstoten en voor dieselauto’s die niet meer dan 95 gram CO˛per kilometer uitstoten.

U kunt natuurlijk ook een elektrische auto aanschaffen. Omdat bij het rijden in deze auto’s geen schadelijke uitlaatgassen vrijkomen, hoeft u geen BMP en geen wegenbelasting te betalen. Elektrische auto’s zijn stille auto’s, ze veroorzaken geen geluidsoverlast.

Helemaal gratis wordt autorijden natuurlijk niet, maar u kunt wel veel besparen. Waarom zou u teveel betalen, als het ook voordelig kan?

Na de aanschaf van een auto is het verplicht om deze te laten verzekeren. Bent u benieuwd welke autoverzekering het meest geschikt is voor u? Op onze site kunt u eenvoudig de verschillende autoverzekeringen vergelijken. Vergelijk op onze site en vind de autoverzekering met de laagste premie die precies bij u past.