Besparen op autoverzekering, nu kan het nog

De meeste mensen doen hun boodschappen bij de supermarkt waar ze het goedkoopst uit zijn. Is er een andere winkel waar de hagelslag goedkoper is nemen ze zeker de moeite om deze elders te kopen.

Besparen op autoverzekering Maar gaat het om verzekeringen, dan betaalt men over het algemeen wel meer dan een paar dubbeltjes teveel. Autoverzekeringen bijvoorbeeld, zijn ten opzichte van 2006 wel 25 procent goedkoper, maar er zijn maar weinigen die hiervan hebben geprofiteerd. Dit komt voornamelijk doordat mensen niet de moeite nemen om naar hun autoverzekering te kijken. Een andere oorzaak is onwetendheid, waardoor mensen vaak honderden Euro’s per jaar mislopen.

De tijd begint al aardig te dringen, want de premies zullen zeer waarschijnlijk weer gaan stijgen. Eind vorig jaar werden veel autoverzekeraars gewaarschuwd omdat de autoverzekeringspremies te laag waren om de kosten te dekken. Dit heeft een verhoging van de premies als gevolg. Wie nog wil profiteren van de lage premies, zal niet te lang meer moeten wachten. Dit kunt u eenvoudig zelf doen, via een goede vergelijkingssite.

Maar dit is niet de enige manier om veel te besparen op uw autoverzekering. Het is bijvoorbeeld vrij onvoordelig om een Volledig Cascoverzekering te hebben voor een auto die al 10 jaar oud is. U betaalt namelijk premie volgens de nieuwwaarde van de auto, maar als de auto aan zijn eind is krijgt u een veel lagere dagwaarde terug. In dit geval is een WA-verzekering of een WA Beperkt Casco verzekering dus veel voordeliger voor u.

En heeft u al een rechtsbijstandsverzekering met verkeersdekking, dan is het niet nodig deze ook nog eens bij uw autoverzekering af te sluiten. Voor pechhulp geld precies hetzelfde, nieuwe auto’s hebben bijvoorbeeld vaak al een gratis pechhulpverzekering via de dealer. In dit geval is een abonnement op bijvoorbeeld de Wegenwacht dus overbodig.

Besparen op uw autoverzekering is een goed begin van het nieuwe jaar. Dit kunt u doen door autoverzekeringen te vergelijken op een vergelijkingssite. Want vele Euro’s besparen in slechts een paar minuten, wie wil dat nou niet? Autoverzekeringen kunt u vergelijken op onze site.