Westland Utrecht

Westland Utrecht

WestlandUtrecht Bank is een bank voor sparen, beleggen en hypotheken. WestlandUtrecht is onderdeel van ING Groep.

Westland Utrecht is een bank die verschillende financiŽle diensten aanbiedt, waaronder online spaarrekeningen en hypotheken. Daarnaast kunnen klanten ook beleggen, waarbij zij kunnen rekenen op een deskundig advies. Bij alle financiŽle diensten kunnen klanten eerst opvragen welke soort van deze financiŽle dienst binnen hun persoonlijke situatie past. Daarnaast is Westland Utrecht de vijfde grootste bank van Nederland, en heeft het een rijke historie.

Geschiedenis
De Westland Hypotheekbank wordt in 1969 gevestigd in Amsterdam en is het resultaat van een fusie tussen de Westlandsche Hypotheekbank en de Utrechtse Hypotheekbank. Echter kent Westland Utrecht zijn historie al in 1938, toen de Geld- en Wisselhandelmaatschappij werd opgericht. Hierna is Westland Bank nog verschillende samenwerkingsprojecten en fusies aangegaan. Tot 2009 was Westland Utrecht onderdeel van de ING Groep. Eind 2010 gaat Westland als zelfstandige volwaardige bank verder om zo de concurrentie van andere banken beter het hoofd te kunnen bieden. In 2010 is Westland Utrecht de vijfde grootste bank van Nederland.

FinanciŽle diensten
Bij WestlandUtrecht kan men online spaarrekeningen openen, een hypotheek afsluiten of beleggen. Bij alle soorten diensten wordt de klant voorzien van een online deskundig advies, die aansluit bij de persoonlijke situatie en wensen van de klant.