VGZ

VGZ

VGZ is een zorgverzekeraar. VGZ is onderdeel van Unive-VGZ-IZA-Trias.

VGZ is een zorgverzekeraar die vrijheid van de verzekerde voorop stelt. Bij VGZ mag de klant zelf weten welke hulpverlener het kiest. Naast het dekken van ziektekosten, probeert VGZ ook de zorg zelf te verbeteren. VGZ moet de zorg dus niet meer alleen verzekeringen, maar ook organiseren en verbeteren. VGZ gaat deze opdracht graag aan.

Zorg voor iedereen
Het doel van VGZ is zorg kwalitatief, toegankelijk en betaalbaar te maken en te houden voor iedereen. Daarbij speelt niet alleen de verzekerde, maar ook de zorgverlener een grote rol. De klant mag bij VGZ zelf kiezen welke zorgverlener het raadpleegt. VGZ helpt op haar beurt de zorgverlener weer met het beter aansluiten op de wensen van de verzekerde.

VGZ is van oordeel dat de zorg in Nederland in het algemeen goed is, maar dat er wel kwaliteitsverschillen zijn. Door deze verschillen inzichtelijk te maken, kan de verzekerde op deze manier de juiste betrouwbare zorgverlener kiezen. Deze lijsten bevatten bijvoorbeeld klantwaarderingen en ranglijsten. Met de Nationale Zorgbarometer en Vergelijk & Kies kunnen verzekerden gemakkelijk hun zorgverlener kiezen.

De organisatie
VGZ probeert een actieve en positieve houding naar klanten uit te stralen, en heeft al meer dan 60 jaar ervaring in de zorgverzekeringswereld. VGZ is de afkorting voor ‘Volksgezondheidszorg’, de naam van de stichting die in 1948 werd opgericht. De particuliere zorgverzekeraar werd opgericht in Nijmegen door verschillende ziekenfondsen. Het idee om met verschillende ziekenfondsen samen te gaan werken was zelfs in 1948 nog niet nieuw. De eerste ziekenfondsen gingen al samenwerken in 1849. Dit staat in het oudste document dat VGZ in handen heeft.

De hoofdvestiging van VGZ bevindt zich in 2012 in Alkmaar. Daarnaast heeft VGZ veel fusies meegemaakt, waaronder met Trias en Univé. Hierdoor kan VGZ tegen een lagere premie betere zorg aanbieden.