Unive

Unive

Univé is een grote verzekeraar voor brand, schade en zorgverzekeringen.
Univé is sinds 2007 samengegaan met VGZ, IZA en Tria.

Univé is één van de grootste en meest bekende verzekeraars in Nederland. De leden van Univé zijn ook meteen de klanten van Univé en vice versa. Dit komt omdat Univé een verzekeraar is zonder winstoogmerk. De wortels van Univé liggen al in het jaar 1794, waardoor de verzekeraar een schat aan ervaring heeft. Univé is een grote verzekeraar die diverse verzekeringen aanbiedt. Het spitst zich dus niet toe op één verzekering, waardoor de klant dus meerdere verzekeringen tegelijk bij één verzekeraar kan onderbrengen. Univé streeft niet naar winst. Wel profiteren cliënten van Univé als Univé wel winst maakt, aan de hand van winstuitkeringen, premiekortingen en betere producten en diensten. Daar komt de slogan: “Daar plukt u de vruchten van” dan ook vandaan.

Totaalverzekeraar
Univé is een aanbieder van verschillende verzekeringsproducten waaronder brand-, schade-, zorg-, en levensverzekeringen. Naast verzekeringen biedt Univé tegenwoordig ook hypotheken aan voor zowel zakelijke klanten als particulieren. Univé probeert in de top-3 van verzekeraars te komen. Univé verzekert momenteel 1,3 verzekerden die ruim 3,7 miljoen verzekeringen hebben afgesloten voor verschillende objecten of risico’s. Uit een klantonderzoek blijkt Univé de meeste verzekerden te kunnen houden, en dus zijn zij als beste verzekeraar uit de bus gekomen. Daarnaast is Univé ook nog eens verkozen tot meest klantvriendelijke verzekeraar van Nederland.

Het bedrijf zelf
Univé kent zijn oorsprong in het jaar 1794, waarbij Univé Onderlinge wordt opgericht. In 1991 is Univé ontstaan zoals wij het nu kennen, na een fusie tussen NOVO en DLG. In 1992 werd ook de zorgverzekeraar Noord-Holland-Noord toegevoegd aan de grote verzekeraar die Univé heet. De verzekeraar heeft ruim 2800 medewerkers in dienst, verspreid over heel Nederland.

Door een betrouwbare en deskundige service te verlenen, wil Univé uitblinken in duidelijkheid en begrijpelijkheid. Daarmee probeert Univé het lid zijn van Univé zijn geld meer dan waard te maken.