Oxxio

Oxxio

Oxxio is een energieleverancier ontstaan uit een fusie tussen 3 merken.
Oxxio is sinds maart 2011 in handen van Eneco.

Oxxio is een Nederlandse energieleverancier die uitsluitend groene stroom levert. Daarbij wordt in ogenschouw genomen dat duurzame energie niet meteen duur hoeft te zijn. Oxxio probeert zijn klanten groene stroom en gas te kunnen bieden tegen lage kosten. Daarnaast moet er volgens Oxxio slimmer met energie worden ingesprongen. De kosten van groene stroom worden laag gehouden door een voordelige inkoop energie. Dit voordeel geeft Oxxio weer door aan zijn klanten.

Bewustwording
Een belangrijk deel van de besparing op zowel de energiekosten als het milieu, is het bewustmaken van klanten. Daarom helpt Oxxio zijn klanten inzicht te krijgen in zijn of haar energieverbruik en de kosten die daarmee gemoeid zijn. Voor Oxxio is dit onderdeel om zowel de producten als diensten van de energieleverancier te verbeteren. Volgens Oxxio kan dat maar op één manier: door goed naar de klant te luisteren.

Honderd procent groen
Oxxio levert uitsluitend groene stroom dat ook echt volledig 100% groeme stroom is. In 2010 werd al het groene stroom van Oxxio opgewekt aan de hand van waterkracht. Er werd geen gebruik gemaakt van kernafval, en er vonden ook geen CO2-emissies plaats.

Oxxio: goed voor iedereen
Een deel van de energieprijs die door de klant betaald wordt, gaat naar Afrika en Azië voor kinderhulpprojecten onder de noemer ‘Oxxio4kids’ Daarnaast probeert Oxxio te zorgen dat de kwaliteit van de klantenservice gelijk blijft, of zelfs verbeterd wordt. Alle klachten die aan Oxxio gericht worden serieus genomen en onmiddellijk in behandeling genomen. Met de kwaliteitsmonitor werving probeert Oxxio inzicht te krijgen van klachten, bereikbaarheid en het rapportcijfer van nieuwe klanten.

Ook laat Oxxio het contract eerst bevestigen alvorens deze definitief te maken. Hierdoor komt de klant dus niet voor ongenode verrassingen te staan, en weet de klant dus precies waar hij of zij aan toe is.