NIBC Direct

NIBC Direct

NIBC Direct is een Nederlandse internetspaarbank opgericht in 1945. NIBC richt zich op de zakelijke markt. NIBC Direct is onderdeel van NIBC Bank.

NIBC Direct is een online spaarbank die zijn klanten voorziet in verschillende spaarproducten. Bij het online sparen in transparantie en gebruikersgemak het uitgangspunt van NIBC Direct. Een voorbeeld van deze uitgangspunten is dat NIBC niet doet aan instaprentes, maar je onmiddellijk van een goede, duidelijke rente. Er worden dus geen acties gehouden om klanten aan te trekken: iedereen krijgt dezelfde rente bij NIBC Direct.

Organisatie
NIBC Direct is een direct onderdeel van NIBC Bank, welke ook in Nederland gevestigd is. NIBC Bank is actief sinds 1945 op de financiŽle markt. NIBC Bank dient vooral de zakelijke sector, terwijl NIBC Direct ook voor consumenten direct toegankelijk is. Doordat NIBC Direct een onderdeel is van NIBC Bank en onder deze naam geregistreerd staat bij de Autoriteit FinanciŽle Markten, valt het spaargeld van de klant onder het depositogarantiestelsel.

De hoofdvestiging van NIBC bevindt zich in Den Haag, maar NIBC heeft ook kantoren in Brussel, Frankfurt, Londen en Singapore. NIB staat voor Nationale Investeringsbank. De letter C staat voor Capital, die ontstond na een overname van pensioenfondsen ABP en PGGM.

Producten
NIBC biedt internetspaarrekeningen, jeugdspaarrekeningen en termijndepositoís aan tegen aantrekkelijke rentes en duidelijke voorwaarden.