FBTO

FBTO

FBTO is een verzekeraar van zorgverzekeringen, autoverzekeringen, reisverzekeringen, woonhuisverzekeringen en meer.

FBTO is een voormalig regionale verzekeraar die uitgegroeid is tot een nationale verzekeraar. FBTO is gevestigd daar waar al sinds 1956 hun roots liggen: Friesland, in Leeuwarden om precies te zijn.

Geschiedenis
FBTO werd opgericht elf jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog. Vooral boeren wilden graag financiële zekerheid na een economisch moeilijke tijd. Daarom werd toen de Friese Boeren en Tuinders Onderlinge opgericht. Tot op de dag van vandaag is de naam FBTO hier van afgeleid. In de jaren daarna komt FBTO met onder andere schade verzekeringen, spelen Hans Otjes en Monique van der Ven in televisiespotjes, en in 2011 krijgt FBTO een volledig nieuwe huisstijl.

Andere insteek
FBTO weet dat niemand zich graag verdiept in zijn of haar verzekering en daarom probeert FBTO een zo duidelijk mogelijke polis op te stellen. Door problemen van klanten snel op te lossen, probeert FBTO zo onzichtbaar mogelijk te zijn in de levens van hun klanten. Maar als je ze nodig hebt, moet je ze zo weten te vinden. Daarom gaat FBTO in dialoog met hun klanten om zo de diensten te verbeteren. De bedoeling van deze verzekeraar is dat verzekeren minder ‘gedoe’ geeft.

Waarom zou u voor FBTO kiezen?
FBTO staat al jaren bekend als een zeer betrouwbare verzekeraar met een zeer sterke, misschien wel de beste prijs/kwaliteit verhouding op de markt. Bij FBTO stelt u zelf uw verzekering samen. Zo verzekerd u dus alleen de onderdelen die u nodig heeft. Dit bespaart een hoop geld. De basisverzekering is één van de goedkoopsten op de markt. Daarnaast kunt u extra modules afnemen. U kunt er ook voor kiezen om eerst alleen de basisverzekering te nemen, en pas later een extra module aan te schaffen. Zo bent u zeer flexibel in het samenstellen van uw verzekering.

Organisatie
FBTO is een merknaam van Achmea. FBTO is dus onderdeel van een zeer sterke organisatie.
Onder Achmea vallen vele andere verzekeraars. Agis, Zilveren kruis, Avero, InShared, Centraal Beheer, Interpolis, en nog meer verzekeraars vallen onder Achmea. De eigenaar van Achmea is Eureko. Eureko is eigenaar van bedrijven door heel europa. Rabobank bezit 37% van de aandelen van Eureko.

Met FBTO heeft u dus een zeer sterke verzekering op zak, u hoeft zich geen zorgen te maken en u bent verzekerd van een zeer sterke prijs kwaliteits verhouding.