Essent

Essent

Essent is leverancier van electriciteit en gas. Essent heeft meer dan 2 miljoen klanten in Nederland. Essent is onderdeel van RWE, een duits bedrijf.

Essent is een energiebedrijf dat haar klanten voorziet van gas, elektriciteit energiediensten en het eindproduct daarvan is warmte. Daarbij richt Essent zich vooral op de Nederlandse en Belgische energiemarkt. Het grote deel van de energie die Essent levert, komt uit de eigen ‘keuken’ van Essent. Essent is de grootste producent van Nederland als het gaat om duurzame energie. Er zijn zo’n 5500 mensen bij Essen werkzaam. Er wordt gemiddeld een jaaromzet behaald van 6120 miljoen euro. Het beleid van Essent wordt gevoerd vanuit Den Bosch.

Onderdeel van RWE
Sinds 30 september 2009 is Essent 100% onderdeel geworden van RWE, maar blijft Essent haar eigen merknaam houden. RWE is één van Europa’s belangrijkste energieleveranciers. RWE houdt zich bezig met de opwekking, verkoop, transport en levering van gas en elektriciteit.

Duurzaam
Een belangrijk onderdeel voor RWE en Essent is duurzaamheid. Daarom probeert RWE van duurzame waarde te zijn voor zowel investeerders en werknemers als haar klanten. Daarom is de strategie van RWE volledig gericht op groei als het gaat om milieu en nieuwe duurzame technieken. Daardoor groeit de waarde van het bedrijf RWE nog steeds door.

Het doel van Essent is klanten te voorzien in zowel nieuwe technologieën als duurzaamheid en organisatie.