Bank of Scotland

Bank of Scotland

Bank of Scotland is een bank die hypotheken en spaarproducten aanbiedt. Bank of Scotland maakt deel uit van Lloyds Banking Group.

De Bank of Scotland is, zoals de naam al doet vermoeden, een Schotse bank. Deze Schotse bank is opgericht in 1695, en is momenteel gevestigd in Edinburg. Bank of Scotland is onderdeel van Lloyds Banking Group. Sinds 1999 is de Bank of Scotland ook actief op de Nederlandse financiŽle markt. De bank is sinds de start in 1999 een middelgrote speler geweest al het gaat om hypotheken. Er is ruim 8 miljard euro aan hypotheken gefinancierd door de Bank of Scotland. Sinds 2010 kun je ook online sparen bij de Bank of Scotland.

Brits deposito
Omdat de Bank of Scotland een Schotse bank is, maar gevestigd is in Groot-BrittanniŽ, valt de bank onder het Britse depositogarantiestelsel. In Engeland spreekt men van de FSCS: het Financial Services Compensation Scheme. Net als in Nederland kent de Bank of Scotland een garantielimiet van 100.000 euro. Dit garantielimiet is bepaald door de Europese Unie en geldt binnen de eurozone.

Onderdeel van Lloyd
De Bank of Scotland is onderdeel van Lloyds Banking Group, die sinds januari 2009 actief is op de wereldwijde financiŽle markt. Het is de grootste retailbank van het Verenigd Koninkrijk, en is wereldwijd actief in meer dan 30 landen.