Atoomstroom

Atoomstroom

Atoomstroom is een nieuw Nederlands bedrijf dat electriciteit (en gas) aanbiedt dat is opgewekt door middel van kernenergie.

Atoomstroom is een nieuwe speler op de Nederlandse energiemarkt. Het claimt de eerste energieleverancier te zijn die zijn energie opwekt uit kernenergie. Atoomstroom weet dat huidige energieleveranciers ook al stroom leveren dat gedeeltelijk kernenergie bevat. Dat doet Atoomstroom niet: zij leveren 100% kernenergie. Zij hebben een duidelijke reden om voor kernenergie te kiezen boven alle andere energiebronnen.

Oprichting
Atoomstroom is één van de weinige bedrijven dat niet voortgevloeid is uit een ander groter bedrijf. Het werd eind 2008 opgericht door de energie-ingenieur Sjef Peeraer. Hij heeft zijn kernenergieplannen wel geprobeerd aan te man te brengen bij de grotere bedrijven, maar deze waren niet geïnteresseerd. Daarom startte hij met particuliere aanbieders een eigen bedrijf: Atoomstroom.

Certificaat
Hoewel Atoomstroom het eerste bedrijf is dat kernenergie levert, en daarmee voor nogal wat opschudding zorgde, is dit bedrijf goedgekeurd door de Energiekamer. De garanties dat Atoomstroom ook echt stroom levert dat opgewekt is uit kernenergie, komen voort uit eerdere successen in twee Scandinavische landen (Zweden en Finland). Dit zijn de enige landen waar nucleaire installaties gecertificeerd worden. Op het energielabel van Atoomstroom is terug te vinden dat het stroom bestaat uit 100% kernenergie.