Anwb

Anwb

De ANWB is de Koninklijke Nederlandse Toeristenbond, en behartigt de belangen van bijna 4 miljoen leden. Deze belangen zijn onder andere op het gebied van mobiliteit, vakantie en vrije tijd. De ANWB probeert tevens bij te dragen aan een duurzame ontwikkeling van de samenleving.

De vereniging
De ANWB is opgericht in 1883 ter behartiging van wielrijders. De groei van de vereniging in de tweede periode van de 20e eeuw heeft ervoor gezorgd dat er een professionalisering binnen de organisatie heeft plaatsgevonden. De ANWB probeert maatschappelijke en dienstverlenende taken in te vullen in overleg met haar leden.

Activiteiten
De ANWB houdt zich bezig met diverse activiteiten, gekenmerkt door drie beloften: de ANWB helpt je als je in problemen komt, helpt je kiezen en komt voor je op. Deze 3 beloften vloeien voort in diverse soorten activiteiten zoals wegenwacht, verzekeren, verkeersinformatie verzorgen, rechtshulp, bewegwijzering, reizen, rijopleidingen en trainingen.

Verantwoord ondernemen
Doordat de ANWB al sinds 1883 een belangrijke positie inneemt in de samenleving, probeert het helemaal in de stijl van de Visie 2011 Maatschappelijk Verantwoord te Ondernemen (MVO). De ANWB probeert haar activiteiten groener te maken. Als dit niet lukt, zullen zij overgaan tot compensatie. Op deze wijze probeert de ANWB niet alleen goed te zijn voor de mens, maar ook voor het milieu.