Agis

Agis

Agis is een zorgverzekeraar. Bij Agis is preventie en verbetering van de kwaliteit van zorg erg belangrijk. Agis is onderdeel van Achmea.

Agis is één van de meest toonaangevende zorgverzekeraars in Nederland. Het motto 'voorkomen is beter dan genezen' is een belangrijk credo voor Agis, dat onderdeel van Achmea is. Agis kent ruim 1,23 miljoen klanten en ruim 1400 medewerkers. Inmiddels wordt de divisie Zorg & Gezondheid verzorgd door Avero Achema, interpolis, Zilveren Kruis en Achema. Vanwege de voortdurende vooruitstrevendheid van Achmea wordt geprobeerd de zorg nog beter te maken. Daarom werd Agis zo nauw mogelijk samen met de diverse zorgaanbieders. Daarmee wordt geprobeerd een betere, betaalbare en toegankelijke zorg voor iedereen te realiseren.

Oorsprong
De Agis Zorgverzekeraar is ontstaan toen er in 1999 een fusie gesloten werd tussen Anova, Anoz en ZAO. Sinds 2003 gaat deze combinatie door het leven als Agis. De naam Agis is geïnspireerd uit Koning Agis IV van Sparta, die zich hard maakte voor het herstel van maatschappelijke waarden binnen het Spartaanse rijk.

Zorg op maat
Agis biedt op haar site tips voor het kiezen van de juiste verzekering, maar ook voor het op peil houden van de gezondheid en het wegwijs worden in de zogwereld. Met de Agis Zorgcoach word je nu gezonder. Dit is weer volledig onder het motto 'voorkomen is beter dan genezen'.